Ultimate Barn Conversion

Conversion of Listed barns around a large courtyard to 1,000 sq m country house, guest wing and ancillary accommodation, including hard landscaping of gardens and parkland.

Move your mouse over the photo to switch between before and after images.

This substantial courtyard of redundant farm buildings was originally granted planning permission for conversion into 6 dwellings. New owners decided to develop it instead as one large family live/work unit. The accommodation divided naturally into 4 wings: south – family, west – formal entertaining (in transformed 60′ double height barn), east – annexe, north – studios. The whole is unified by a sequence of rooms enfilade.

The remaining corner of the courtyard was disengaged from the neighbouring property with a high new wall to create a tranquil internal precinct reminiscent of an Oxbridge quadrangle. The buildings are set half way down a gentle hillside which was landscaped to create parkland above and terraced gardens below.

Subsequent owners have since completed and upgraded the work both internally and externally to create a comfortable, gently Italianate domain in the rolling English countryside. The project has extended over some 30 years.

Back to Portfolio